close
چت روم
خواص و عوارض سیر
free-plan
شنبه 30 تیر 1397 | کاربران آنلاين : 4

خواص و عوارض سیر

آخرین مطالب:
بخش: سلامت - بیماری ها و راه درمان -
خواص و عوارض سیر

خواص و عوارض سیر

سیر یکی از قدیمی ترین گیاهانی است که مصرف دارویی داشته و از داروهای مهم مصر باستان است بیش از ۳۰۰ گونه سیر در سراسر جهان رشد کرده است.

سیر سبب تقویت سیستم ایمنی بدن

سیرتقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و برای قرن ها به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماریهای تنفسی استفاده می شود خاصیت درمانی سیر قبل از آنتی بیوتیک های مصنوعی کشف شد در واقع سیر یک داروی انتخابی برای درمان عفونت است و این به علت ترکیبات آلیسین ( SULFHYDRYL ) و انواع دیگر ترکیبات گوگردی است اضافه کردن سیر به رژیم غذایی یا مصرف مکمل سیر یک راه عالی برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای جلوگیری از بیماری است.

روغن سیر برای محافظت از قلب خوب است

محققان دانشکده پزشکی اموری در آتلانتا یک ترکیب طبیعی از روغن سیر ( Diallyl trisulfide ) بدست آوردند که بدن را در برابر آسیب های قلبی محافظت می کند این ماده پس از یک حمله قلبی، در حین عمل جراحی قلب یا به عنوان یک درمان برای نارسایی قلب مصرف می شود. این ماده یک ترکیب ارگانوسولفوره طبیعی در روغن سیر است که مقدار کمی گاز سولفید هیدروژن دارد این یک روش موثر با عوارض جانبی کمتر است. روغن سیر در درمان عفونت های باکتریایی و ویروسی و درد و کاهش التهاب گوش موثر است. چند قطره روغن سیر را در گوش دردناک ریخته و برای ۵ – ۱۰ دقیقه باقی بماند و سپس روزانه ۳ بار تکرار کنید.

سیر یک آنتی اکسیدان قوی است

سیر مانع از آسیب رساندن رادیکال های آزاد در اثر ( پیری، بیماری، آسیب های اکسیداتیو و دود سیگار ) می شود. آلیسین موجود در سیر سطح خونی دو آنزیم آنتی اکسیدانی قوی ( کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز ) را افزایش می دهد

پیشگیری از سرطان

بعضی از مردم برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان ریه از سیر استفاده می کنند. تحقیقات نشان داده است که آلیسین موجود در سیر خاصیت ضد سرطانی دارد بعد از خوردن سیر یک واکنش شیمیایی روی می دهد که تومورها را از بین می برد یک مطالعه در کارولینای شمالی نشان داد کسانیکه سیر خام یا پخته مصرف می کردند خطر سرطان کولورکتال در آنها از ۱۰ به ۵۰ درصد کاهش یافت و خطر ابتلا به سرطان معده به نصف کسانیکه سیر نخورده بودند کاهش یافت.  ژرمانیوم یک ماده ضد سرطان است که در سیر بیش از هر ماده دیگر وجود دارد. مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه یک حبه سیر می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. ۷۵ درصد از مقالات منتشر شده در باره سرطان، خاصیت ضد سرطانی سیر را گزارش کرده اند.

سیر ریسک بیماریهای قلبی را کاهش می دهد

مهمترین ارزش سیر در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی اثر ضد تصلب شرایین آن است در یک مطالعه ثابت شد که اثر تصلب زدایی لیپوپروتئین ها با چگالی کم را کاهش می دهد. سیر افزایش سفتی و سختی شرایین وابسته به سن را کاهش می دهد یک مطالعه در دانشگاه پزشکی کورنل نیویورک نشان داد ترکیبات موجود در سیر ممکن است نقش مهمی در حفظ سیستم قلبی عروقی داشته و  سیر کلسترول بد ( LDL ) و فشار خون را کاهش می دهد یک مطالع دیگر نشان داد سیر سبب کاهش فشار خون حدود (۱۱ میلی متر در کاهش فشار خون سیستولیک و ۵ میلیمتر کاهش فشار خون دیاستولیک ) می شود. سیر همچنین یک رقیق کننده خون است و می تواند با کاهش لخته شدن خون از سکته مغزی و ترومبوز جلوگیری کند. خاصیت فیبرینولیتیک سیر در بیماران مبتلا به بیماریهای ایسکمی قلب نشان داد که اثر فیبرینولیتیک به میزان ۷۲ – ۸۵ درصد افزایش یافته و موجب کاهش غلظت فیبرینوژن سرم می شود به طور کلی سیر می تواند فعالیت فیبرینولیتیک سرم را در انسان افزایش دهد.

سیر ضد قارچ است

این ماده غذایی دارای خاصیت ضد قارچی می باشد  که بر روی مخمرها فوق العاده موثر است بر روی برفک دهان نیز موثر است.

کاهش کلسترول خون

سیر دارای اثر کم کننده کلسترول خون است که این اثر در مطالعات بر روی حیوانات و روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا ثابت شده است و این اثر مربوط به ماده دی الیل دی سولفید که حاصل تجزیه آلیسین است می باشد کاهش چربی های خون در مطالعاتی که بر روی حیوانات تحت درمان با رژیم غذایی محتوی پودر سیر یا روغن سیر یا آلیسین انجام گرفته به خوبی ثابت شده است سیر باعث کاهش کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئینهای با چگالی کم ( LDL ) و افزایش میزان ( HDL ) می شود. همراه کردن سیر با یک غذای پر چرب مانع جذب چربی می شود و سبب می شود غلظت چربی در خون بالا نرود. مصرف روزانه یک حبه سیر سطح کلسترول LDL را حدود ۱۰ درصد کاهش می دهد.

سیر بر روی رشد مو موثر است

سیر به دلیل سطح بالای آلیسین در درمان ریزش مو موثر است ماساژ حبه سیر ورقه شده بر روی پوست سر سبب جلوگیری از ریزش مو می شود. ولی برای کسانیکه به سیر حساسیت دارند مناسب نیست و نباید استفاده کنند.

کاهش وزن

یک مطالعه بر روی موش ها ثابت کردن خوردن یک رژیم غذایی غنی از سیر ممکن است سبب کاهش وزن شود و ذخایر چربی بدن را کاهش می دهد.

درمان خارش پای ورزشکاران با سیر!

به علت خواص ضد قارچی سیر می توان سبب خلاص شدن از شر خارش پا ی ورزشکاران شد پای خود را در یک حمام آب گرم همراه با سیر خرد شده درآن خیس کنید.

سیر یک چسب طبیعی

از سیر می توان برای رفع ترک های مویی در شیشه استفاده کرد.

پاک کردن یخ پیاده روها با سیر!

ترکیب نمک و سیر برای حذف یخ از جاده استفاده می شود.

حفاظت از گیاهان

از یک افت کش طبیعی با سیر ، روغن های معدنی، آب و صابون در یک بطری اسپری بعنوان یک آفت کش در گیاهان استفاده می شود.

گرفتن ماهی با سیر

بوی سیر ماهی را بخود جذب می کند لذا طعمه را به بوی سیرخرد شده آغشته کنید. و به عنوان طعمه استفاده کنید.

عوارض جانبی سیر

سیر وقتی از راه دهان خرده شود برای اکثر مردم سالم است سیر می تواند سبب ( بوی بد دهان، احساس سوزش سر دل، گاز، تهوع، استفراغ، بوی بدن و اسهال شود که این عوارض جانبی اغلب با سیر خام بدتر می شود سیر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

مصرف سیر با دوز دارویی در زمان شیردهی و بارداری مجاز نیست ولی اگر در مقادیر معمول از راه دهان در غذا مصرف شود در بارداری مشکلی ایجاد نمی کند.

دوز بالای سیر در کودکان خطرناک است و حتی می تواند منجر به مرگ شود ولی اگر به صورت خوراکی از راه دهان و با دوزکم و برای مدت کوتاه مصرف شود اشکالی ندارد.

سیر خام بسیار قوی است خوردن بیش از حد می تواند مشکلات تحریک یا آسیب به دستگاه گوارش ایجاد کند.

تعداد کمی از مردم به سیر حساسیت دارند که علائم حساسیت عبارت از ( بثورات پوستی، سردرد و دمای بالای بدن ) است.

سیر می تواند اثر داروهای ضد انعقاد را مختل کند لذا قبل از عمل جراحی از خوردن آن اجتناب کنید. گزارش هایی از خونریزی بعد از عمل جراحی در کسانیکه سیر ( مخصوصاً سیر تازه ) مصرف می کرده اند شده است. حداقل دو هفته قبل از عمل جراحی مصرف سیر را قطع کنید.

سیر با داروی ایزونیازید و داروی ( مهار کننده ترانس کریپتاز معکوس غیر نوکلئوزیدی ( NNRTIs )  که یک داروی ضد ایدز است تداخل اثر دارد مصرف سیر همراه برخی داروهای ضد ایدز ممکن است اثر این داروها را کاهش دهد.

هرگز سیر را در روغن در دمای اطاق یا مدت طولانی در یخچال نگهداری نکنید زیرا خطر مسمومیت غذایی بوتولیسم را دارد بوتولیسم یک سم تند و زننده است که در اثر میکروب کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می شود. و گاهی منجر به مرگ می شود.



ارسال شده درتاريخ: 12 / 01 / 1393 | نويسنده: admin | نظرات ()
برچسب ها : ، ، ، ، ،

نظرات این مطلب

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

پربازدیدترین مطالب:
مروری بر مطالب گذشته:
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود